Speciella Evenemang & Festivaler - Ko Lanta Island, Krabi, Thailand

  Svenska Thai English  
 

lanta Festivaler


Laanta Lanta Festivalen – Ett Speciellt Evenemang

I en värld där kultur och religiösa skillnader ofta delar människor och länder kan Ko Lanta erbjuda ett positivt bevis på att folk från olika etniska grupper kan leva ihop i fred och harmoni, människorna på Ko Lanta välkomnar alltjämt utländska besökare med öppen famn.

Laanta Lanta festivalen som hålls årligen under turistsäsongen i Lanta Old Town, firar harmonin mellan människor, och är en chans för lokalbefolkning och besökare att uppleva och dela den unika kultur som finns på Ko Lanta.

Autentisk mat och traditionell underhållning finns på varje thailändsk festival och denna är inget undantag. Mat och dryck finns tillgängligt under alla tre dagarna, prova det lokala kaffet, exotiska drycker och maträtter som säljs i över 50 stånd.

Rong-Ngan, den traditionella musiken och dansen framförs av havs zigenarna på huvudscenen tillsammans med många andra uppträdanden från olika delar av thailand. Den andra scenen står vid havet, där presenteras allt från jazz till reggae i en skön laid back partymix.

För beskydd och en lycklig festival utför havs zigenarna en ritual för att tvinga ut alla onda andar i havet, en så kallad "boat floating ceremony". På gatorna finns utställningar av traditionellt konsthantverk som t.ex. Pa, muslimsk väv konst och Toi-pa-nunen, en hemslöjd som görs av Toi löv. Det finns även utställningar om organisationer och projekt på ön.

Loi-Rua (Boat Floating Ceremony)

Sea Gypsy - Havs Zigenarnas (eller Chao Ley ) seder är mest påtagliga under ”Loi Rua”, (flytande båt ceremoni) flytande båt ceremonisom driver ut otur och tillber deras förfäderna. Detta utförs under fullmåne i sjätte och elfte lunar månaderna.

Under fullmånen sjösätts ett två meter långt träfartyg som fylls med snidade träfigurer som föreställer förfäder, samt något personligt som ett hårstrå. Båten sjösätts, förhoppningsvis blir den aldrig sedd igen. Efter ceremonin dricks hemgjord alkohol och man dansar till traditionell musik till långt in på natten..

Photo Gallery Laanta Lanta Festival 5th. 2-4 March 2007

© Copyright 2008 Koh Lanta Island. All rights reserved.