Ko Lanta - Krabi - Thailand.

Kayak och Kanot på Ko Lanta

  Svenska Thai English  
 
kayaking ko lanta

Kayaking Tour

Sedan 1999 är Eco turism en mycket omtyckt typ av turism i Thailand. Människor börjar bekymra sig över naturens resurser. Ko Lanta är det enda området i Thailand som har 1/3 av sin yta skyddad av ”Ko Lanta marine national park”. Här kan man utforska den oförstörda delen av naturen. Paddla genom mangrove skogen, utforska grottor med stalagmiter och stalaktiter.

Du kommer att finna en ny skön sida av ditt liv. De två populäraste utflyktsmålen för kayaking är ”Talabeng island” och “Tung Yee Peng”.

Talabeng & Bu Bu island

Två enorma klippor som höjer sig 70meter över havet, täcker en yta av några kvadratkilometer och ligger som två jättar på havet blev döpt till “Talabeng island”. Ön har en serie av grottor som sägs ha använts av pirater som skydd.

Det här området är som gjort för kayaking. Omgiven av växter djur och kristallklart vatten blir utforskningen av grottorna höjdpunkten på denna dag.


 

talabeng island
mangrove canoeing

Bu Bu Islands

bu bu island near lanta

Bu Bu Island, denna ö ligger öster om Ko Lanta, några minuter från Ko Talabeng. Det är en mycket avskild plats med en vit sandstrand som är som gjord för avkoppling.

En avslappnad känsla infinner sig med Ko Lanta i bakgrunden och det kristallklara vattnet... Sola, bada och ta det lugnt en stund..

 

 

 

Tung Yee Peng ( Ko Lanta’s mangrove träsk)

”Tung Yee Peng” är en mangrove skog på Ko Lanta´s östkust, det finns många kanaler att paddla i och det finns flera Eco projekt i området, UNDP (united nation development program) är ett av dom. Här kan man lära mycket om människans inverkan på ekosystemet och hur värdefulla mangrove skogarna är för området.

Välkomna att lära mer.


 

mangrove at west coast of koh lanta
© Copyright 2008 Koh Lanta Island. All rights reserved.