Öar som kan nås från Ko Lanta (Island), Krabi, Thailand.

  Svenska Thai English  
 
Öar som kan nås från Ko Lanta (Island)

Ko Lanta’s Grann Öar

Öar som ligger nära Ko Lanta

Ko Lanta med omgivning består av mer än 50 öar. De flesta har inga stränder eller är reservat. Resten är fantastiska öar med underbar natur som skyddas av Ko Lanta National Marine Park. Detta betyder att byggnationer och skogsavverkning är förbjudet för att bevara öarna i sitt ursprungliga skick.

Att få se dessa öar är lätt. Kontakta bara en resebyrå på Ko Lanta – både privata speed boats och andra budget alternativ finns tillgängliga.

Denna sida ger en kort överblick över öarna. För mer detaljer, använd länkarna.

Ko Rok - Snorklingens Paradis

Ko Rok är ett populärt utflyktsmål. Det tar bara en time med speed boat att nå de båda kalkstens öarna Ko Rok Nok and Ko Rok Nai.

Öarna skyddas av Ko Lanta 's National Marine Park.

Ko Rok 's fauna är mycket varierande med några perfekta stränder, tropisk regnskog samt ett stort fantastiskt korall rev.

Här finns inga byar eller resorter, de enda som bor här är personalen på Ko Rok Ranger Station.

Här finns inga byar eller resorter, de enda som bor här är personalen på Ko Rok Ranger Station. Stränderna här sägs vara några av de vackraste i Thailand. Under vattnet finns ett stort korallrev med mycket fisk, sikten är 30 meter.

På land finns en djungel med forntida Banyan träd, det är lätt att få se stora ödlor och andra spännande djur.

Nearby Island Ko Rok

Ko Phi Phi - Sevärdheter

Ko Phi Phi har varit en världsberömd turist attraktion i over 30 år. Några besökare kan finna ön överbefolkad och lite dyrare än Lanta, ändå är den mycket populär hos turister.s.

Om du aldrig har sett Ko Phi Phi är det en ö du inte bör missa .

Ön är egentligen 2 öar, Phi Phi Don och Phi Phi Ley. Don erbjuder många typer av boende och har 2 berömda hästskoformade stränder, medan Phi Phi Ley är sparsamt befolkad. Ley kan ses I Hollywood filmen ‘The Beach' där Maya Bay finns med .

Ko Phi Phi erbjuder unik vacker miljö – höga kalkstensklippor med vattenfall som faller ner i kristallklart vatten. Snorklingen här är en av de bästa.

Nearby Island Ko Phi Phi

Hin Daeng/Hin Mueng

40 nautiska mil söder om Ko Lanta ligger en av de bästa dyk platserna i Thailand, och i världen. Precis synlig över vattenytan ligger Hin Daeng som är större och djupare än en vanlig dyk plats. Södra sidan är over 60 meter djup och har en vägg av vackra koraller.

Leopard hajar ses ofta i området, och håll utkik efter val haj och rocka. Östsidan har den bästa mjuka korallen och två bergskammar som försvinner ner i djupet. Pelagisk fisk svävar nära bergskammen.

I grundare vatten hittar man ofta murenor som gömmer sig i sprickor. Hin Daeng är också rikt på djur som, nudibranches, cowries shells och olika arter av räkor.

Hin Muong är en lång stenig bergskam bara några hundra meter från Hin Daeng, toppen ligger 8- 9 meter under ytan och botten är 60- 70 meter ner. Den är sammanhängande med Hin Daeng, men det djupa vattnet förbjuder dyk mellan dem.

Strömmarna kan vara starka over bergskammen, men du kan stanna på den skyddade sidan. Toppen av Hin Muong är täckt av lila koraller, anemoner och täckt av småfisk som ständigt attackeras av rovfisk som jacks och trevallies. Leopard hajar och val haj är vanliga här. Och även om du inte får se en stor fisk så är Hin Muong en mycket vacker plats med färgsprakande korall beklädda väggar.

Nearby Island Hin Daeng Hin Muang

Ko Ngai (Ko Hai)

Majoriteten av den Thailändska befolkningen kallar ön Ko Ngai, medan de bofasta säger Ko Hai. Denna ö är närmast Ko Lanta på östsidan. Ön är frodig med grönskande regnskog, undangömda romantiska stränder och ett en kilometer långt rev som sträcker sig runt ön. Det finns bara några få platser att bo på här vilket gör ön till en riktig Robinson ö.

Kustlinjen är idealisk för en gruppresa, med 5 öar inte långt ifrån varandra, Ko Ngai, Ko Kradan, Ko Cheuk, Ko Waen och Ko Mook, det är lätt att ta sig hit. En av höjdpunkterna på resan är alltid Emerald Cave vid Mook Island, och snorklingen vid Ko Cheuk och Ko Waen är också fantastisk. På den platta ön Ko Kradan ligger en av de vackraste stränderna i Thailand.

Nearby Island Ko Ngai

Ko Ha

Ön Ko Ha ligger mellan Ko Phi Phi och Hin Daeng, närmare Ko Lanta, och består av fem små öar (Ha är thailändska för fem). Det finnas bara en liten strand på dessa öar, men platsen är idealisk för snorkling och dykning.

Den bästa av dessa ligger på Ko Ha Yai, där två jättelika grottor ligger, deras ingångar ligger på ett djup av 10-14 meter. Ett dyk startas best från revet väster om grottorna, där det finnas några fina korall huvuden och fält av "sea whips" som går ner till ett djup av 20 - 25 meter.

Grottorna är dock utan tvekan höjdpunkten. Dykare kan gå upp till ytan inne i grottan och se stora stalaktiter som hänger i taket, ljuset som kommer in i grottan gör den idealisk för vackra bilder. Längst bak i den östra grottan finnas ett litet hål som leder till en tunnel som är 25m lång och slutar i en kammare.

Bara de med lämplig träning, utrustning och erfarenhet bör göra detta dyk

Nearby Island Ko Haa